logo gilde

Coronamaatregelen

Hoofdcategorie: Activiteiten

                                                                                                                                                                 

De geplande organisatie van het 'feest van de Orde van de Papegaai en Trouw' wordt uitgesteld naar zondag 6 september 2020.

Het Landjuweel te Essen wordt verschoven naar 26 en 27 juni 2021.

Beste hoofdman, hoofdvrouw, gildebroeder, gildezuster,

Ingevolge de adviezen en maatregelen van onze regering moet ook de Hoge Gilderaad der Kempen na de afgelasting van het lentebal opnieuw maatregelen nemen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

De evolutie in de bestrijding van het coronavirus geeft momenteel geen enkele informatie naar veiligheid in de toekomst. De Wet van de Hoge Gilderaad stelt uiteraard de gezondheid van onze gildebroeders en -zusters voorop. Het feest van de Orde van de Papegaai en Trouw dat gepland was op 10 mei 2020 komt snel dichterbij, zonder de zekerheid dat we dit op een veilige manier kunnen laten doorgaan. Daarom hebben we beslist om tijdig te communiceren en u te melden dat dit feest wordt uitgesteld.

We hopen dat de veiligheid van de bevolking zeker tegen het einde van de grote vakantie kan gegarandeerd worden en daarom hebben we op zondag 6 september 2020 de feestzaal van het provinciaal vormingscentrum te Oostmalle gereserveerd (de gekende feestzalen van Kasterlee konden we in die periode niet meer boeken). We houden u verder op de hoogte. Nader bericht met uitnodiging volgt.

Niettegenstaande de afgelasting van het Lentebal, is de tombola ten voordele van initiatieven voor mensen met een beperking toch uitgegaan en geloot. De winnende loten zullen gepubliceerd worden in de Knaap van juni. Afhankelijk van de evolutie van de coronamaatregelen zal meegedeeld worden, waar en op welke manier prijzen kunnen afgehaald worden. Mogelijk zal de voorstelling van de initiatieven met plechtige overhandiging van de cheques tijdens het ‘papegaaienfeest’ op 6 september kunnen doorgaan.

Tot onze spijt moeten we eveneens meedelen dat het Landjuweel, dat gepland stond op 27 en 28 juni 2020, niet zal doorgaan. Omwille van de coronamaatregelen zijn er voor de Sint-Sebastiaansgilde van Essen te veel praktische bezwaren gerezen om het feest te realiseren. We weten ook dat de gilden momenteel, wegens de gekende 'coronabeperkingen' niet kunnen oefenen voor de disciplines waarin ze willen deelnemen. Daarom hebben we beslist om de organisatie ervan te verplaatsen naar volgend jaar, namelijk op 26 en 27 juni 2021.

Mogen wij u ook vragen dit nieuws zo breed mogelijk te delen met uw gildebroeders- en zusters.

Tot in beter tijden en hou het gezond.

Namens de Wet,

Harry Vanderhenst,                                                                           Jo Boenders,

opperhoofdman,                                                                                griffier.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                          Corona maatregelen

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven